Szücs Ancsa - UI designer

Alkalmazásfejlesztés
Design

A UI, vagyis a user interface a felhasználói felület kialakításával foglalkozó szakterület. Ez a terület, ami sok kreatív fiatalt érdekel, weboldalak, szoftverek, alkalmazások, online megjelenések fehasználói felületének, designjának kialakítását jelenti. Szücs Ancsa az emberek számára vonzó és könnyen használható digitális termékek kialakításán dolgozik, amelyek a felhasználók szokásai, igényei alapján, a tervezési alapelvek betartásával, esztétikus formában, kreatív alkotómunkával készülnek. 

Az online felületek tervezéséhez leggyakrabban a grafikus munkából érkeznek az emberek. Szücs Ancsa is így kezdte, majd egy kifejezetten grafikusoknak meghirdetett UX/UI kurzus elvégzésével fordult teljesen a webes tervezés felé, amit megfejelt a MOME digitális terméktervezés képzésével. Mások erre a pályára kifejezett UX/UI képzésekről is érkezhetnek, a Lechner Tudásközpont Design Főosztályán például dolgoznak grafikusok, webdesignerek és UX tervezők is, akik sokféle területről érkeztek ezekbe a munkakörökbe, így képesek papír alapú és online felültek vizuális jelenésére, és a webes felületek felépítésének, szerkezetének és funkciókészletének kidolgozására is.

Miniszótár:

Kisképző: a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium a Magyar Képzőművészeti Egyetem gyakorlóiskolája

e-építési napló: írásos, fényképes műszaki dokumentációs online felület, az építőipari kivitelezés során elvégzett munkák és környezeti hatások állapotai, építési hibák rögzítésére. Hatósági és bírósági eljárásban felhasználható, működését, tartalmát jogszabályok határozzák meg. Az építésügyért felelős minisztérium hatáskörébe tartozó rendszert a Lechner Tudásközpont fejlesztette és üzemelteti. Elérhető a https://www.e-epites.hu/e-naplo oldalon.

e-Tervpálya: Az Elektronikus Tervpályázat Kezelő (e-Tervpálya) online alkalmazás a folyamat kezdetétől a legvégéig támogatja tervpályázatok kiírását és lebonyolítását, legyen az az építészeti, tájépítészeti, településrendezési, urbanisztikai ötlet- vagy tervpályázat. A Lechner Tudásközpont által fejlesztett és üzemeltetett rendszer elérhető a https://www.oeny.hu/oeny/tpalya/ oldalon.

e-tanúsítás: e-tanúsítás alkalmazás, vagy hivatalos nevén az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása a Lechner Tudásközpont által fejlesztett és üzemeltetett online felület. Az ingatlan-adásvétel, az egy évnél hosszabb idejű bérbeadás, az új ingatlanok használatbavételi engedélye, illetve az egyszerű bejelentéssel készült épületeknél a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány megszerzése során az eladónak, a bérbeadónak vagy az építtetőnek kötelező épületenergetikai tanúsítványt készíttetni. A tíz évig érvényes tanúsítványokat 2013 óta a Lechner Tudásközpont e-tanúsítás felületére töltik fel az erre jogosult szakértők, az adott ingatlan energetikai vizsgálata után.

Közzétéve: 2024. február

Zene: Coffee Shop by PYC Music 

További hasonló tartalmak